Aktuální dění na finančních trzích

Investiční fondy jsou opatrné ohledně dalšího vývoje na akciových trzích a například největší tuzemská investiční společnost Conseq snížila podíl akcií ve svých portfoliích.

Využila tak lednového významného oživení a růstu na akciových trzích, ale ohledně dalšího vývoje je obezřetná. Především díky vyjádření amerického FEDu, že američtí centrální bankéři jsou připraveni na další zpřísnění měnové politiky s cílem dostat inflaci dvouprocentnímu cíli. Na toto vyjádření budou trhy velmi pravděpodobně reagovat dalším poklesem.

Naproti tomu masa drobných individuálních investorů i nadále využívá poklesu na akciových trzích a ve velkém akcie dále nakupuje.
Až následující měsíce ukáží, která strategie se ukáže pro investory jako výhodnější. Já osobně se domnívám, že máme-li dlouhodobý investiční horizont, je i nadále velmi dobrá doba k využití klesajících akciových trhů a nákupu akcií. Důležité, stejně jako to platí vždy, nesázet vše „na jednu kartu“, ale rozložit investici do více titulů a diverzifikovat portfolio teritoriálně, sektorově, ale v současné době třeba i měnově….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *